סוכה ממתכתעם קורות עץ קבועות

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 04/03/24 23:49 כד באדר א'

שאלה

פרגולה ממתכת (והקורות העליונות במרחק כ 60 ס"מ אחת מהשניה, בעובי 7 ס"מ כל אחת) ועל גביהן אני מניח קורות עץ , האם הסוכה למהדרין או רק כשרה?

תשובה

שלום רב,

מכיוון שהסכך מונח על מתכת, חומר שמקבל טומאה, הרי שהסכך כשר בדיעבד, אבל לכתחילה ראוי להניח בין הסכך ובין המתכת דבר שאינו מקבל טומאה, כגון קורות עץ. מעבר לכך יש לדאוג שקורות העץ המהוות את הסכך אינן עבות מדי (מחלוקת האם 3 או 4 טפחים הם העובי המקסימלי המותר - בין 24 סמ' ל32 סמ'...)

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר