הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/02/24 17:45 י באדר א'

שאלה

שלום וברכה וערב טוב

אשמח לייעוץ בדבר תיקון על שמירת נגיעה

האמת שאני בחור חרדי ודווקא זה שחווינו נתוק מכוון מעולם המושגים המיני והתמקדות מרכזית במאפיינים שוליים שאמורים להרחיק אותנו דווקא התנהלות זו גרמה לי לפול קשות היות ולא הבנתי את חומרת החטא והנפילה

למפרע הבנתי

בלאו הכי הגעתי למצב אינטממי לא באופן של טהרה אמנם לא שכבנו אבל המגע היה מאוד חושפני וכו

בכול אופן אשמח לקבל נושאים ספציפיים שאוכל להתחזק בהם עקב הנפילה ובזכותם יותר להיטהר

תשובה

שלום

כפי שאתה בוודאי מכיר, יש את שלבי התשובה, כפי שמתאר אותם הרמב"ם, בתחילת פרק א' של הלכות תשובה ובפרק ב', וכן כפי שמתאר אותם הרמח"ל בפרק ד' במסילת ישרים: "שבהיות השב מכיר את חטאו ומודה בו ומתבונן על רעתו ושב ומתחרט עליו חרטה גמורה דמעיקרא כחרטת הנדר ממש שהוא מתנחם לגמרי והיה חפץ ומשתוקק שמעולם לא היה נעשה הדבר ההוא ומצטער בלבו צער חזק על שכבר נעשה הדבר ועוזב אותו להבא ובורח ממנו, הנה עקירת הדבר מרצונו, יחשב לו כעקירת הנדר ומתכפר לו". והדברים מפורשים בעוד ספרים רבים.

לכן, תתמקד בשלבי התשובה בצורה אמיתית ומעמיקה, אבל רק תיזהר ממצב של נפילה לייאוש או משהו מעין זה. התשובה חייבת להיות כזאת שמקדמת קדימה ולא חלילה מפילה.

יחד עם זאת, כדאי מאוד לעשות תיקון בתחום המסוים הזה ובמה שהוביל לכך, כלומר, לקחת על עצמך הרחקות שיעזרו להימנע מלהתקרב חלילה לאותה מציאות שהביאה לנפילה.

אשריך שאתה זוכה להיות בעל תשובה, על כל דברי המעלה שנאמרו על בעלי תשובה.

בהצלחה רבה