שינוי שם פרטי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/02/24 19:10 ב באדר א'

שאלה

שלום רב שבוע טוב וחודש טוב ומבורך... גדלתי עם השם יבגני או גניה. אני חי חיים טובים ומאושר ומודה על חלקי, אבל מידי פעם כן מפריע לי השם ובמיוחד בתקופה האחרונה. אין לי מבטא ואני לא עם חזות רוסית ברורה, וקורה לי המון שאנשים מופתעים כשאני אומר להם את שמי ולא פעם שאלו למה שלא אחליף את השם, מרגיש המון פעמים תחושה של אי שייכות קלה ומבוכה מהשם. אני חושב לשנות את השם ליוני (לא יונתן ולא יונה) האם זה דבר הנכון לעשות? האם הבחירה של השם נכונה? אני מרגיש הכי נוח עם השם יוני ולא מרגיש שייכות לשם יונה. תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש טעם נכון לקרוא לעצמך שם עברי אבל אם כבר שם עברי אז שם מלא ומשמעותי, שלא יפריע לך להקרא 'יוני'.

מציע לך להחליף שמך לשם יונתן או יהונתן - זהו שם בעל משמעות יפה (מתנת שמים) ובעל שורשים מכובדים - יהונתן (או יונתן) בנו של שאול, היה צדיק ובעל מידות נפלאות.

רבים מאוד מכנים את יונתן בקיצור 'יוני' כך תוכל להציג עצמך כיוני ולשאת את השם יהונתן (או יונתן).

יש דרך מסורתית כיצד להחליף שם. נוהגים לעשות זאת בקריאת התורה שקוראים לאדם בשמו החדש, ולאחר מכן יש להקפיד ששלשה אנשים לפחות יקראו בשם זה באופן קבוע.

קישור למאמר קצר על השמות יהונתן ויונתן

https://hebrew-academy.org.il/2017/06/19/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%9F-%D7%95%D7%99%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%9F/