פיתרון חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/02/24 16:05 ב באדר א'

שאלה

חלמתי שאני בתור התחלה באיזו שהיא בריכה עם מים ואז זה הפך לים ואנחנו רואים גל שמתקרב ואני מתכוננת למכה מהגל הזה ומי שלידי גם אומר שזה גל רציני ואני עוצמת את העיניים ולא קורה כלום כי הגל לא היה רציני כל כך ונרגע מהר בפועל והבנתי שסתם הגזמתי

ואחר כך אני מוצאת את עצמי במיטה שאני ישנתי בה בדיוק באותו זמן באותה תנוחה על הגב שככה נרדמתי בבוקר רק שאני רואה מולי בהשתקפות שיש לי בחלון מסוים בחדר מישהי ששמה על עצמה המון המון שכבות ומסתירה את עצמה ולא הבנתי למה והקול של סבתא שלי אומר לי שהיה באישה הזאת דיבוק וזה למה היא מסתירה את עצמה והרגשתי ממש רע לגביה אז ניסיתי לצעוק באמת ונלחמתי בכל הכח להוציא צעקות של אמא ופשוט לא הצלחתי וממש קלושות אחרי שממש התאמצתי

והאישה הזאת אמרה לי לשתוק וניסיתי לקום כדי לצאת מהחדר וגם זה הצלחתי אולי צעד שתיים במעורפל ופשוט לא הצלחתי וסבלתי מזה מאוד ופחדתי בעיקר מזה שאני לא יכולה לצאת ותקועה איתה בחדר ועצמתי עיניים כשהבנתי שאולי זה חלום מפחיד וכשפתחתי אותם עדיין הייתי באותה זווית בדיוק כמו של החלום עם אותם צבעים של הבוקר והכל מדויק כאילו ממש הייתי ערה בחלום רק שהאישה פשוט לא הייתה שם יותר

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין לי שום דרך לעזור לך להבין את החלום. מצטער.

אני יכול להציע לך לומר תפילה מתאימה בזמן ברכת כהנים:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה­­­ הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ אֲ-דוֹנָי אֱ-לֹהַי וֵא-לֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה. בֵּין חֲלוֹמוֹת שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם, חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק.

וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה, רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרֵחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע.

וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה, כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה

וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי.

חשוב לתכנן את אמירת התפילה כך שהיא תסתיים באותו רגע שבו הכוהנים מסיימים לומר את המילה האחרונה של ברכת כוהנים כדי שאמירת ה'אָמֵן' של הקהל על ברכת הכוהנים תיחשב כ'אמן' גם על תפילה אישית זו.