האם הקשת הלבנה היא סימן לביאת המשיח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/02/24 23:29 א באדר א'

שאלה

שלום לרב שליט"א

שמעתי שאומרים שהמשיח ממש תיכף יבוא כי היתה קשת לבנה בשמיים.

האם כבוד הרב יודע משהו על כך ?

תשובה

שלום וברכה

גדולי קדמוננו אמרו ש"תפח רוחם של מחשבי קיצים", כלומר - ביקורת גדולה הייתה בדבריהם על אלה שמחשבים מתי המשיח יבוא.

סימנים לביאת המשיח אפשר למצוא בכל דבר. יש משנה שמתארת מה יקרה "בעקבתא דמשיחא", וכל דבר שקורה אפשר לתלות במשנה הזו.

כל הרבה סימנים שמעתי בימי חיי הקצרים, וכמובן כולם מתגלים כעורבא פרח. הסימנים האלה הם הבלים, ופעם אחר פעם אכן מתגלה שהם הבלים.

אנו מאמינים באמונה שלמה בביאת המשיח, מתרחקים מ"סימנים" שאינם אומרים דבר, מתקנים כל הזמן את עצמנו, ומתקדמים לקראת בואו, ולא נתלים בסימנים מפוקפקים.

כל טוב