שלבי התשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/02/24 16:48 כח בשבט התשפד

שאלה

שלום רב איך עושים שלבי התשובה איך עושים ודוי ןקבלה לעתיד איך עושים את זה ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התשובה (לפי הרמב"ם) כוללת שלשה שלבים:

הכרה בחטא

חרטה

קבלה לעתיד

אם אני לא מברך ברכת המזון, כל עוד אני בתוך החטא אז לא אכפת לי ולא מפריע לי.

יום אחד אני תופס את עצמי ואומר לעצמי "לא בסדר שאני לא מברך אחרי האוכל"!

החלק הזה נקרא: 'הכרה בחטא' כשאני מבין שאני לא בסדר ואני צריך לשנות את דרכי. ככה אדם שמשקר ולפתע מבין שהוא לא בסדר ואסור לשקר, או אדם שגונב ומבין שאסור לו לגנוב וכד'

החלק השני הוא: 'חרטה' - החרטה מכוונת לעבר, למה שעשיתי: אני מצטער מאוד על התקופה שלא ברכתי, אני מצטער ומתחרט ששקרתי, שגנבתי...

קבלה לעתיד - מכוונת לעתיד, למה שיקרה: אני מתחייב לעצמי שלעולם אקפיד על המצווה - תמיד אברך על המזון. לעולם לא אשקר לעולם לא אגנוב.

בהצלחה!