יציאה בשאלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/02/24 13:21 כו בשבט התשפד

שאלה

שלום הרב! התחלתי תהליך של חזרה בתשובה לפני בערך 4 שנים עם הרבה עליות וירידות במהלך הדרך , בתקופה האחרונה , אני מרגיש שאני לא מוצא את עצמי בעולם הדת , אין לי רצון להתפלל ולשמור שבת כמו פעם , וחושב למה בכלל לקיים הלכות וכדומה , יש דרך לעבוד על זה שאולי עדיף בכלל לחזור בשאלה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

זה רצון שלך. זו דרך שלך. אתה צריך להוביל את עצמך בדרך שנכונה לך.

הקשר עם אלוהים זו בחירה, לא כפיה (גם בחורה לא היתה רוצה שיתחתנו אתה בגלל שנאלצים). אין ערך לאמונה שנכפת על אדם מבחוץ, לכן האפשרות לצאת בשאלה תמיד קיימת. כל הדתיים שבוחרים בדרכם יכולים עקרונית לצאת בשאלה, האמונה מתבטאת בבחירה להמשיך בדרך.

אם היו לך עליות וירידות בדרך עד כה, נראה שיש משהו לקוי בדרך התשובה שהלכת בה. כדי להמשיך בתשובה טובה, צריך לסלול דרך תשובה חדשה שתהיה מדויקת ונכונה לך. בדרך תשובה נכונה ומתאימה, אדם מרגיש שהוא מתקדם. נכון שיש קשיים ונפילות, אף על פי כן התחושה הכללית היא של סיפוק והתקדמות.