האם לשון הרע שמנוסח כשאלה הוא עדיין לשון הרע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/01/24 13:10 טז בשבט התשפד

שאלה

האם לשון הרע שמנוסח כשאלה הוא עדיין לשון הרע. לדוגמא: ״האם נכון הדבר שפלוני רוכב על מטאטא בכל לילה ועושה קולות של תן?״, או משהו על טייסי חיל האויר.

בתודה ובברכה.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי.

זהו אפילו הלשון הרע המכוער יותר.

שכן הוא מתחפש לשאלה תמימה, ועל כן נוטף צדיקות, אבל נושא בחובו את כל המסר של לשון הרע.

חז"ל אמרו על החומרא המיוחדת של החזיר שהוא פושט את טלפיו, ולכאורה אפוא הוא בהמה טהורה, אך למעשה הוא טמאה.

זה הרבה יותר גרוע.

הדבר מקביל להוצאת דבר מהקשרו. גם שם, לעתים אין האומר מספר לשון הרע. הוא רק מספר סיפור שכל עובדותיו אמת, ואולי אפילו טובות, אבל ללא הקשרו, והדברים יוצאים איומים ונוראים.

וגם שם, ניצוצות האמת שיש בדברים נותנים את הכוח לשקר הנורא.

להיגמל מזה.

כל טוב ולשון הטוב