שבועות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/12/23 20:14 כו בכסלו התשפד

שאלה

שלום, יש לי הרגל לחזור על דברים שאני אומרת כמה פעמים, והפעם לפני שאמרתי אותם נשבעתי להגיד אותם רק פעם אחת ולא לחזור על זה יותר, כי חשבתי שזה מה שיעזור לי להעלים את ההרגל הזה. יצא מצב שחזרתי על אחד מן הדברים פעם נוספת.

חשוב לציין שלא נשבעתי במשהו, אלא רק אמרתי אני נשבעת להגיד את זה פעם אחת ולא לחזור על זה שוב.האם אני צריכה לעשות התרת נדרים? ואם כן האם דוד שלי יכול לעשות לי בבית?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נדר על דבור הוא נדר שאין בו ממש ולא הוי נדר (עיין ריג).

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ