מה הנוהג כשיום השלושים נופל בחנוכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/12/23 00:53 כה בכסלו התשפד

שאלה

שלום

אבקש לשאול איך נהוג לקיים את יום השלושים שחל בחנוכה.

אחי נפטר ביום בכ"ט חשוון 13/11/23 , לכן יום השלושים אמור להיות ביום שלישי כ"ט כסלו יום חמישי של חנוכה,

אנו מתלבטים בין האפשרויות

האם צריך לעלות לקבר ביום זה , ולאחר מכן לערוך תפילות וסעודת מצווה

האם צריך לקיים תפילות וסעודה , ולעלות לקבר בתום החג , ביום ראשון 17/12/23

האם צריך או אפשר לעלות לקבר בתום החג, ואחר כך לערוך תפילות וארוחת מצווה ,

תודה

אבי

נייד 0547757113

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בימינו נוהגים לעלות לבית הקברות גם בחנוכה, אבל מי שיכול לעלות אחר החג (ביום ראשון) עדיף.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ