בר מצוה בספירת העומר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/12/23 06:47 כ בכסלו התשפד

שאלה

הבן שלי נולד בערב יום הזיכרון וחוגג השנה בר מצווה.

השנה התאריך נופל ביום ראשוו כך שהעליה לתורה אמורה להיות ביום שני - יום הזיכרון.

לאור העובדה כי השנה לא ניתן יהיה לחגוג בצניעות ביום הזיכרון, וביום העצמאות אין קריאה בתורה, אנחנו בוחנים את האפשרות לחגוג ביום חמישי - סעודה וסיום מסכת בסמוך לעליה לתורה / תפילת שחרית.

האם מותר לקיים אירוע קטן למרות שזה לא תאריך בר המצווה - בגלל שמדובר בספירת העומר?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות גדולות לכניסתו למצוות.

אני מבין כי מדובר ביום חמישי שאחרי יום העצמאות.

כל עוד מדובר באירוע שבמרכזו אכן סעודה, סיום מסכת וכדו' - מותר לעשות זאת, שהלוא גם בספירת העומר נכנסים לעול מצוות.

אך אם מדובר באולם, תזמורת וכדו' - לא עושים זאת בספירת העומר.

כל טוב ושמחה גדולה