האם הקופסא שנפלה לי על הראש בערב יום כיפור מסמלת משהו?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/09/23 13:29 יא בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

קרה לי מקרה מוזר בערב יום כיפור.

היינו בבית הכנסת בעזרת נשים, אמא שלי אחותי ואני, לפתע נכנסה אישה מבוגרת שהתחילה לסגור חלון שהיה לידינו ועוד חלון שהיה מעל הראש שלי. כשהאישה סגרה את החלון שהיה לידי, נפלה עליי קופסא ריקה ואני אוטומטית תפסתי את הראש וכולם הסתכלו עליי, אמא שלי ישר אמרה לאישה הפלת עליה את הקופסא לא שמת לב? אותה אישה אמרה זו לא אני והלכה

אותה אישה ירדה במדרגות לכיוון אחר מהעזרת נשים..ואמא שלי אמרה: מוזר מאוד סגרה לנו את החלונות והלכה היא בכלל לא יושבת פה...כשירדנו למטה האישה כבר לא הייתה.

בדיעבד כשסיפרתי את הסיפור הזה, נפל לי האסימון...אני רואה כאן משהו מעבר. הרגשתי שהיא סוג של שליחה. (מציינת שאני רווקה בת 28) אשמח לפירוש שלך, מה זה אומר שהקופסא נפלה לי על הראש? האם יש משהו מעבר לכך? תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אפשר למצוא הסברים רבים למעשה, לא צריך ללכת למיסטיקה: יכול להיות שהיא גרה על יד בית כנסת והרעש מפריע לה אז היא נכנסת לסגור את החלונות...

לדעתי לא צריך להתרגש מהעניין. מותר למצוא רמזים בדברים שקורים לנו אבל אסור לתת לרמזים אלה לנהל את החיים שלנו, כי זה כבר נוגע לאיסור 'לא תנחשו'.

יהודים צריכים להאמין ולהכיר בכוחה של התפילה שהיא מעל כל ניחוש וכל גורל. לכן תתפללי על מה שחשוב לך, תרבי תפילה כפי שנאמר: "קווה אל ד' - חזק ויאמץ לבך - וקווה אל ד'".

התפילות הן הפעולה הכי חשובה והכי נכונה להשפיע על דרכנו ומזלנו בחיים.

מאחל לך שכל בקשותייך ותפילותייך יענו ברצון במהרה ותזכי לשנה טובה ומתוקה.