קבלת כסף מחבר שחייב לי ביום כיפור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/09/23 09:31 ט בתשרי התשפד

שאלה

שלום לרב, יש לי שאלה:

חבר חייב לי 40 שח .

קבענו להפגש כל החברים בערב יום כיפור , מותר לי לקבל מחבר שלי את ה-40 שח הללו ביום כיפור ?

הריי כפי שהבנתי אסור לבצע עסקאות . אבל זה בעצם עסקה שנעשתה לפני והוא רק משיב לי את הכסף שהוא חייב לי אבל עדיין זו התעסקות בכסף ולכן התלבטותי .

אשמח לקבל תשובה בעבור שאלתי .

תודה על קריאת ההודעה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לעשות כל פעילות כספית בחג, שבת ויוה"כ. בימים אלא אנו קשורים רק עם הקב"ה ולא עם מסחר אלא להמליך את הקב"ה.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ