מחילה בראש השנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/09/23 07:41 כז באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב .

לאחרונה חוויתי פגיעה מאדם קרוב.

(לא יודעת אם זה משנה- הפגיעה עצמה לא היתה ממש איסור תורה אבל בהחלט גובל ומתקרב להמון גדרים , ובטח ובטח שהיתה בעיה מוסרית בכל האירוע.)

העניין הוא שהפוגע ביקש את סליחתי,וחזר בו מהטעות לאחר כמה זמן.ואמרתי לו בשביל לסגור את הסיפור שהעניין מחול.

מאוד יושב עלי , שאני נכנסת ככה לראש השנה עם פגיעה קשה ממישהו שכרגע אני לא רואה את עצמי מצליחה למחול , אם בכלל זה מקרה שראוי למחילה...

אשמח מאוד לדעת אם יש עצה הלכתית בנושא-

איך אני אמורה לגשת לכל העניין הזה לקראת החג.?מה הציפיה, השאיפה וההכוונה התורנית במקרים קשים לגבי מחילה.?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה הרגישה והעדינה הזו.

כרקע לתשובה, אשמח אם תראי את השיעור הזה:

ולאור זה מה אני מציע לעשות ?

להתקדם לאט לאט. זה לא בינארי - מחילה מוחלטת או שמירת כאב מוחלטת, אלא להתקדם.

להתקדם לאט מתוך נקודת המוצא שהפגיעה עוד קיימת.

להתקדם לאט בכך שהמחילה לפחות תהיה על כך שלא יהיה לו רע בשנה הבאה.

להתקדם לאט בכך שאת פותחת את עצמך ורוצה במחילה לא בגלל שמגיע לו, אלא בגלל שאת רוצה להשתחרר מהשליטה של האירוע בך.

להתקדם לאט בכך שאת נזכרת בפעמים שפגעת באחרים (פגיעה קלה יותר), ואת רוצה לחיות בחברה של מחילה.

וכך לאט לאט. להתרכך.

מה שאפשר השנה - לעשות השנה.

ומה שלא - להתקדם בשנה הבאה.

ועל ידי כך גם להיות נאמנת לתחושותייך ולמקום בו את נמצאת, וגם לא להיות תקועה.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושנה מתוקה ופותחת