התרת נדרים לפני ראש השנה וכל נדרי ביום הכיפורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/08/23 05:21 כט באב התשפג

שאלה

שלום הרב

לפני ראש השנה וביום הכיפורים יש את העיניין של אמירת כל נדרי

אם במשך אותה שנה מישו עשה נדר כלשהו

האם הנדר בטל ולא קיים?

כי הרי בכל נדרי נאמר שמבטלים מראש את כל הנדרים של השנה שתבוא

אשמח להסבר

תןדה ענקית

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו נשאלה על ידי פוסקים רבים.

יש שסברו כי ההצהרה הזו תקפה רק אם לא זוכרים אותה בשעת הנדר, אולם אם זוכרים שמסרנו מודעה שהנדרים לא תקפים, ובכל זאת נדרנו - היא לא תקפה. לשיטתם צריך להתיר שוב את הנדרים האלה;

ויש שסוברים בדיוק להפך, שדווקא כשזוכרים את המודעה הזו הנדר לא תקף, אולם אם לא זוכרים אותה הנדר תקף, ולשיטתם צריך להתיר דווקא את הנדרים האלה.

לכן, אנו עושים התרת נדרים מחודשת בכל שנה על הנדרים שתקפים למרות המודעה, בין לשיטה זו ובין לשיטה השניה.

כל טוב ושנה טובה