אי עמידה בשבועות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/08/23 18:18 טו באב התשפג

שאלה

שלום וברכה,

בזמנו נשבעתי לא לאכול מאכל אסור ולישון במקום מסוים בזמן מסוים. ב2 השבועות לא עמדתי בשבועתיי ולא קיימתי מה שנשבעתי. מה אפשר לעשות כדי "לנקות" מעליי את עול אי עמידה בשבועות?

בברכה

עידו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נשבעת לא לאכול מאכל אסור ולא עמדת בשבועה שאכלת את המאכל האסור, עיקר הבעיה שלך איננה השבועה אלא המאכל האסור. ולכן אתה צריך לעשות תשובה על המאכל האסור שאכלת. דבר זה מצריך ללמוד היטב דיני מאכלות אסורות, מתוך ספרי הלכה מקובלים. להתוודות על מאכלות אסורות להתחרט ולקבל על עצמך לא לאכול מאכלות אסורות, ולהתרחק אפילו מדברים שיש בהם ספק איסור. כמו כן יש להתענות לפחות ג צומות של ב,ה ב, ולתת צדקה. כאשר עניין השבועות הוא בעיקרו לומר כל פעם "בלא נדר" ובזה נגמר עניין השבועות, אבל צריך קודם קדושת המאכל והאוכל היהודי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ