צום תשעה באב למבריא מסרטן

חדשות כיפה רבני כושרות 26/07/23 00:54 ח באב התשפג

שאלה

לפני כשנה (קצת פחות) חליתי בסרטן, עברתי ניתוח, הגידול היה ממהיר, עברתי טיפולי כימו

ב'ה הבדיקה האחרונה יצא שאני נקי ובריא

האם עלי לצום בתשעה באב? או שמא עדיין צריך לשתות הרבה נוזלים מדי יום

מבחינת הרופא אין מניעה שאצום, במידה וכן צם האם יש שלב כלשהו שבו אהיה חייב להפסיק עם הצום ולשתות מיד?

בברכת שיבנה בית המקדש,

מאיר יזרלביץ

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה רפואית ויש להתייעץ עליה עם רופא ירא שמים שמכיר את התיק הרפואי שלך.

אם רופא אומר שאין מניעה רפואית שתצום עליך לצום. כדאי גם לשאול אותו מהן נורות האזהרה שאם אתה מרגיש אותן עליך לשתות מייד.

רפואה שלימה.

בברכה

יצחק דביר