טסט לרכב בתשעה באב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/07/23 21:38 ז באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, אני צריך ללכת למכון רישוי לעשות טסט לרכב עד יום חמישי הקרוב, אני עובד בבקרים והמכון נסגר עד שאני מגיע הביתה. האם אפשר לעשות טסט לרכב בתשעה באב?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מתוך פניני הלכה: "וכבר נהגו כל ישראל שלא לעשות מלאכה בתשעה באב עד חצות היום. וגם אחר חצות נכון להימנע ממלאכה, כדי שלא להסיח את הדעת מהאבלות, ורק לצורך גדול עושים מלאכה אחר חצות (עי' שו"ע ורמ"א תקנד, כב, כד, מ"ב מט)..."

מתוך הדברים אתה למד שגם אחר חצות (משעה 1300) מותר רק לצורך גדול.

קשה לי להשתכנע שעשיית טסט היא "צורך גדול".

יש מוסכים שמעבירים טסט, אולי אתה יכול לפנות למוסך כזה מחר, שיעבירו את הרכב שלך כאשר אתה בעבודה.

אולי אפשר ביום שישי?

לכאורה יש לך אחריות על כך שהגעת עד הרגע האחרון - הודעה על טסט לרכב מגיעה חודש לפני...

מכל מקום - אם אתה בטוח שאין שום ברירה אחרת, אתה יכול לסמוך על העיקרון של 'צורך גדול'.