שלושת השבועות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/07/23 15:03 טז בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

מבקשת לדעת לגבי שלושת השבועות ( לא כולל תשעת הימים):

1. האם מותר ללכת לסרט ב 3 השבועות- סרט דרמה ולא קומדיה.

2. אני יודעת שמותר ללכת לנפוש בבית מלון ואף לרחוץ בים או בבריכה ב 3 השבועות אבל מנגד אסור לשמוע מוזיקה או ללכת להופעת מוזיקה.

אני לא מצליחה להבין מדוע.

הרי יש הנאה בללכת לנפוש בבית מלון ויש הנאה בלצאת ולשמוע הופעה של מוזיקה. יש אנשים שההנאה הינה שווה אז מדוע זה כן וזה לא? זה שמחה וזה שמחה.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

א. לא הסרט אסור. מה שאסור הוא ההתכנסות הפומבית לאירוע של שמחה, שהוא ערעור האבלות בימים אלה. על כן, אם מדובר בסרט שהוא אכן דרמה ובמקום שאינו מקום של שמחה דייקא – מותר.

ב. מה שאסור אינו הנאה. מה שאסור הוא עשייה שהיא מנוגדת לאבלות. מוזיקה וכדו' – היא ביטוי מובהק לשמחה.

כל טוב