חמץ שעבר עליו הפסח במשרד ממשלתי

חדשות כיפה רבני כושרות 30/05/23 13:28 י בסיון התשפג

שאלה

שלום.

אני עובד במשרד ממשלתי. יש לנו מטבחון עם שתיה קרה/חמה, תה, קפה, עוגיות וכו'. הכל מגיע באריזה סגורה ועם כשרות.

אין רב או משגיח כשרות מטעם המשרד. פעם בכל כמה חודשים ממלאים את המחסן במה שצריך ומוציאים לפי הצורך.

לא נעשתה מכירת חמץ לפני פסח, ועכשיו מוציאים מהמחסן כרגיל תה, קפה וכו'.

האם המאכלים האלו נחשבים כחמץ שעבר עליו הפסח ואסור לצרוך מהם? או שהם נכללו בצורה כלשהי במכירת חמץ שהרבנות הראשית עושה?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

עקרונית משרד האוצר מכר לגוי את כל החמץ שבבעלות מדינת ישראל.

איני יודע מה מעמדו הממוני של החמץ המדובר משום שאיני מכיר את המציאות.

מכל מקום, בקפה ותה מותר להשתמש אחר הפסח גם אם לא נמכרו לגוי.

בברכה

יצחק דביר