השתתפות באירוע בספירת העומר לאחר סיום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/04/23 13:02 ב באייר התשפג

שאלה

שלום הרב

אני דתיה ולומדת באוניברסיטה מעורבת, במסגרת התואר שלי עושים נשף שהוא כזה חצי מסיבה שמטרתו היא גם הנאה וגם להציג אותנו למעסיקים עתידיים בתחום.

באירוע ישתתפו נציגים של המשרדים הגדולים על מנת לתת הזדמנות להכיר זה את זה ולהתערות בשוק העבודה.

השנה הנשף הוא בספירת העומר מספר ימים לפני לג בעומר.

ניסינו לבקש שישנו תאריך אבל הסבירו לנו שזו לא אפשרות.

והבנתי מאחי שישנה אפשרות לעשות סיום מסכת ואז מותר להשתתף באירוע עם מוזיקה במהלך הספירה והארוחה אפילו נחשבת סעודת מצווה.

עכב כך החלטנו ללמוד ביחד מספר דתיים על מנת שנוכל לעשות סיום בנשף ובכך להשתתף באירוע.

בנשף עצמו יהיו ריקודים מעורבים אשר איננו מתכוונים להשתתף בהם.

ורציתי לדעת האם אכן עשיית סיום לפני אכן תתיר לנו השתתפות

תשובה

שלום וברכה

לשאלה זו יכולות להיות תשובות שונות.

אני לא אוהב "פטנטים", ומנסה להימנע מהן כמה שיותר.

לכן, הרעיון של ה"סיום" משמח אותי מאוד על כך שאתם לומדים ומסיימים, אבל לא כסוג של היתר.

האם מותר להשתתף באירוע שיש בו צורך לפרנסה ? כן. גם ללא סיומים. באופן כללי לא מחמירים בספירת העומר (וכן מחמירים בימי בין המצרים, כדאי לקרוא על כך כאן: https://bit.ly/41Pl1k9), וצרכי פרנסה מהווים סיבות לקולא.

לכן, אפשר להשתתף באירוע לצרכי פרנסה, ובתוכו להימנע מדברים שאינם קשורים בצורך ההתערבות בין האנשים וכדו'. כאשר הוא הופך לאירוע של בילוי - ללכת.

כל טוב ובהצלחה