מכירת חמץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/04/23 20:45 י בניסן התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

ביצענו מכירת חמץ כאן בכיפה.

אם אני רשמתי את הפרטים של הדירה , השם של אבי וכו'

את המייל שלי לקבלת אישור.

וביקשתי מאבי לחתום - כדי שתיחשב כמכירה שלו.

האם בוצעה מכירת חמץ כדין?

בנוסף, האם מותר למכור במכירת חמץ משקאות אלכהוליים כגון למנונצ'לו - אני מניחה שזה מכיל חמץ גמור ואבי מתעקש לא לזרוק את זה.

בנוסף, תרופות שיש לי בבית כגון b12, חומצה פולית, ויטמין d וכו - אני מניחה שם אבי מכר את החמץ זה כלול גם?

יש לנו צ'ינצ'ילות בבית , נדאג להם לאוכל שלא מכיל חמץ, אך האם צריך לחשוש לחמץ בחול שלהן בכלוב?

תודה וחג כשר ושמח!

תשובה

שלום וברכה

א. בשל העובדה כי למעשה אנחנו לא מוכרים חמץ לרב, כי אם ממנים אותו כשליח – בוודאי שאם אבא שלך מסכים למינוי הזה – השליחות תקפה, ולפיכך המכירה (שתבוצע בערב פסח על ידי הרב) תהיה כשרה.

ב. מותר למכור גם חמץ גמור. יש מנהגים שונים לגבי בקבוקים פתוחים וכדו'.

ג. זה כלול.

ד. בבדיקת חמץ לבדוק אם יש חמץ גדול מכזית שם, ואם לא – אין צורך לחשוש יותר.

כל טוב וחג שמח