מכירת חמץ לחנות שבבית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/03/23 09:47 ח בניסן התשפג

שאלה

עשיתי מכירת חמץ דרך האתר כיפה.

מצוין במכירת חמץ באתר כיפה כך: "לא עבור חנויות המוכרות מוצרי מזון". בקישור: https://www.kipa.co.il/passover/sell.asp

יש לי חנות בבית להדפסה על מוצרים כמתנה, כאשר אני מאפשר ללקוחות להוסיף למתנה מארז פשוט של כמה שוקולדים וסוכריות שאין עליהם כשרות לפסח. בפועל אני מוכר מעט כאלה בכל חודש. זה מהווה כחצי אחוז עד אחוז מסך המכירות החודשיות שלי. במילים אחרות - אני לא חנות שמיועדת למכירת אוכל, אלא אני מוכר כבדרך אגב אוכל.

רציתי לדעת, האם משום שמכירת האוכל היא לא העניין המרכזי שלי בחנות, האם זה יכול להחשב טפל למכירה הביתית שלי (מזכיר שהחנות נמצאת בבית שלי), או שמא משום שכתוב במפורש באתר שהמכירה לא תקפה ל"חנויות המוכרות מוצרי מזון", אז אני צריך לעשות מכירת חמץ פרטית לחמץ הזה שבחנות? ואם כן, מה הדרך לעשות מכירת חמץ לחנות בכמות כזאת מועטת?

אוסיף שאין ברצוני לזרוק את החמץ, למרות שזו כמות מועטת יחסית (מחושבת כ300 ש"ח בערך בשבילי. כי אם אעשה כך כל שנה, אפסיד במכירת השוקולדים האלה ללקוחות, ואפסיק למכור אותם. וזה חבל..)

תשובה

שלום וברכה

אם אתה נוהג למכור חמץ - איני רואה בכך בעיה.

זו לא חנות לממכר מזון, אלא סוג של עסק ביתי, שהשוקולד שהוא בכלל ספק חמץ אינו מהותי בו.

כל טוב