חברה שלא משלמת על ספוטיפיי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/03/23 08:31 ז בניסן התשפג

שאלה

היי הרב, מה נשמע?

אני מתנצלת שאני מפריעה לך בהכנות לחג עם כזאת שאלה, פשוט התייעצתי עם המחכנת שלי והיא אמרה לי שהיא חושבת שכדאי לי לעשות שאלת רב

לפני בערך שנה אני וחברה שלי עשינו ביחד מנוי זוגי לספוטיפיי, אחרי ששתינו לא רצינו להשתמש בספוטיפיי הפרוץ ששולחים בווצאפ וכולם משתמשים בו:)

נרשמנו לחשבון דרך כרטיס האשראי שלי ויצא שמאז אני משלמת על הספוטיפיי של שתינו כל חודש

זה אמנם לא המון כסף, אבל בסוף בגיל 17 אין לך באמת בסיס כלכלי ואני עובדת מאוד קשה על כל שקל שאני מרוויחה.

מאז שעשינו את המנוי חברה שלי לא החזירה לי את הכסף אפילו פעם אחת, וניסיתי לרמוז לה בכל מיני דרכים שונות וזה גם לא עבד

התייעצתי עם חברה אחרת לגבי זה, והיא הציעה לי פשוט לבטל את המנוי בלי להגיד לה, ולחדש מנוי רק לי. אני לא יודעת האם כדאי לי לעשות את זה כי לא נעים לי לבטל לה, מצד שני לא נעים לי גם לשלם עליה במשך שנה+

אשמח לשמוע מה דעתך בעניין והאם יש לך אולי פתרון אחר

תודה רבה!, ושוב סליחה שאני מפריעה לפני החג

פסח כשר שמח!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על ההחלטה שלכן ועל דרכך. כך צריכה לנהוג בחורה יראת שמיים ומוסרית

לשאלה זו שני רבדים:

רובד אחד שהוא הרובד של צדק ושל דין - מותר לך בהחלט לבטל את המנוי של החברה. מי שאינו משלם - אין אנו חייבים ליהנות אותו מכספינו, ואין בכך כל בעיה הלכתית.

רובד שני - אינו רובד הלכתי, אלא הוא רובד של יחסי אנוש. כאן כמובן הדבר מאוד תלוי במה שאת רוצה. סביר להניח שיהיה לכך מחיר ביחסים בינך ובין החברה שלך, אולם אפשר שאין אנו רוצה בכלל ביחסים שאינם מבוססים גם על הגינות בסיסית.

לפיכך, את יכולה לבחור בין דרכים שונות. כדאי קודם כל לא רק לרמוז, אלא לדבר בצורה פשוטה וישירה, ולשאול: "האם את רוצה שנמשיך ביחד, או שכל אחת תלך בדרכה ?" וכך להשאיר לה את ההחלטה. לאור התשובה שלה - את תדעי מה את רוצה לעשות במצב הזה.

כל טוב, ושוב יישר כוח