מה עדיף, לעשות הבדלה על בירה 0.0 ע"י שומר שבת או על יין ע"י יהודי שלא שומר שבת?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/03/23 10:47 כד באדר התשפג

שאלה

שלום הרב,

בעלי חוזר בתשובה כאשר כל משפחתו חילונית-מסורתית (כלים מופרדים בשר חלב, קידוש בערב שבת, חגים וכדומה) כאשר אנחנו עושים אצל חמותי שבת עם כל המשפחה היא דואגת שתהיה פלטה וכמובן שכל האוכל מתבשל לפני שבת, מיחם ותירוש לקידוש- מאחר שבעלי מכור נקי כך שאסור לו לשתות אלכוהול ולכן הוא מקדש רק על תירוש. חשוב להדגיש כי בעלי הוא זה שעושה קידוש הבדלה והמוציא מפני שהוא הגבר היחיד ששומר שבת כהלכתה. קרה ועשינו שבת אצל חמותי עם כל המשפחה ונגמר התירוש להבדלה, התלבטנו האם עדיף שבעלי יעשה הבדלה על בירה ללא אלכוהול או שגיסי שמחלל שבת בפרהסיה יעשה הבדלה על יין והאם הוא יכול בכלל להוציא אותנו, שומרי השבת, ליידי חובה במצוות הבדלה.

אשמח לתשובה ותודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראוי שבעלך יעשה על "חמר מדינה" בירה ללא אלכוהול או מיץ תפוזים סחוט וכדו'.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ