זמן שמע ישראל מול שיקולים אחרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/12/22 18:24 יא בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

אני רציתי להתפלל את השמע ישראל של בוקר. ואז קרתה בעיה.

הייתי צריך להתפנות לגדולים. והתקרב סוף זמן קריאת שמע לפי המגן אברהם.

הלכתי לשירותים ניסיתי, לא יותר מדי, ולא יצא.

ואז רחצתי ידיים עם סבון והלכתי לקרוא.

כשסיימתי לקרוא את השמע ישראל על השעון ראיתי 8:21.

בלוח השנה שלי כתוב שסוף הזמן הוא 8:20.

ןלהלן שאלות:

1. האם בדומה לתפילין, עדיף לנסות להתפנות לפחות מהגדולים, אפילו אם חורגים מזמן תפילת השמע? (ובתפילין אפילו אם מתעכבים אחרי השקיעה)?

האם זה ממש קריטי הפינוי מהגדולים שהוא דוחה סוף זמן תפילה?

2. אם התחילו את השמע ישראל בזמן וסיימו לא בזמן זה נחשב?

3. אם לא תכננו זאת כך, אלא זה היה בדיעבד, זה נחשב שסיימתי את התפילה בזמן (אפילו כשבמציאות לא)?

לפי איך אלוקים מחשיב את זה?

4. האם יש מקום להקל יותר כי זה לפי המגן אברהם, המחמיר יותר, ומכל מקום לפי הגר"א עוד נשאר זמן?

היה כמה זמן שקראתי את השמע ישראל בבוקר ובלוח שלי כתוב רק זמן המגן אברהם (לא כתוב זמן הגר"א שיותר הקל). אז הלכתי לפי זה.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

א. גם אם חורגים – אין לקרוא קריאת שמע שצריכים לשרותים. לפיכך נהגת נכון.

ב. בוודאי ששיטת הגר"א היא עוד שיקול לכך שנהגת נכון.

כל טוב