סעודה רביעית במוצאי שבת בשעון קיץ

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/05/24 09:28 ל בניסן התשפד

שאלה

חייבים לעשות סעודה רביעית במוצאי שבת של שעון קיץ?

תשובה

ב"ה

שלום.

כן.

כמובן עדיף לחם אבל אם קשה כמובן שהתורה מצווה אותנו "וחי בהם" שמשמעותו כפי שכותב המסילת ישרים שהאדם נברא בעולם הזה להתענג על השם יתברך ולא חלילה לסבול לכן :

אפשר לקיים "סעודה רביעית" גם בפרוסת עוגה או תמר ואפילו כמה זתים כל מה שמשבעת המינים ואם קשה אז אפשר כל פרי אחר כגון מילון או בננה או תפוח, אבטי והרשימה ארוכה............ואפילו גלידה העיקר שתכוון לללוות את המלכה בצאתה.

דע לך כי גם אם אתה אוכל תמר אחד או זית או פרוסת עוגה או בננה וכדומה אתה יכול להמשיך עליך את אור קדושת השבת לכל הסעודות והאוכלים שאתה אוכל במשך כל השבוע כולו !!!

ותראה מה כתב על כך הבן איש חי שיש עצם אחת באדם שאינה נהנית משום אכילה אלא רק מהסעודה הרביעית ועצם זו נשארת קיימת אחרי 120 של האדם והיא נקראת עצם הלוז וממנה יבנה האדם בתחיית המתים.

מזה תבין כמה חשובה פרוסת עוגה קטנה או תמר או זית כסעודה רביעית במוצאי השבת

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.