העברת דירה בחול המועד סוכות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/08/23 11:04 כו באב התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני כרגע שוכרת דירה ויש לי שכירות עד ה 15.10.22 אם אני ממשיכה לגור בדירה עלי לאריך חוזה שכירות. ואם אני יוצאת אחרי ה 15.10.22 עלי לחפש דיירים במקומי. מעדכנת שהדירה שאני גרה עכשיו היא על הפנים. השאלה שלי היא: האם מותר לעבור דירה בחול המועד סוכות? אשמח לקבל תשובה מהירה. תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א.בהלכה כתוב שאין מפנים מחצר לחצר והסיבה היא הטרחה הגדולה. לכן:

ב. אם את יכולה להאריך לחודש את החוזה עדיף.

ג. אם אי אפשר להאריך אפילו במספר ימים, ויש לך הפסד כספי גדול - אפשר להעביר בחו"המ, אבל לעשות זאת בצורה נסתרת ללא פרסום.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ