מתנות אפיקומן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/04/20 16:31 ח בניסן התשפ

שאלה

קניתי מתנות לחג לאפיקומן לילדים שלי. רציתי לדעת האם מותר לתת להם אותם בחג? האם מותר לעטוף את המתנה? ואם מותר צריך לבחור עטיפה ללא הדפס מילים בעברית? על מנת שלא יקרעו בפתיחה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מותר לתת מתנה לצורך שבת וחג, כגון מותר לתת לילד את ארבעת המינים בחג, וכן מותר לתת לגוי כלי (אם אינו יכול להטבילו) כדי להשתמש בו בשבת, ומותר לתת אוכל לאורח או לילדים בשבת וחג, למרות שזו הקניה מסוימת, אבל כיוון שזה לצורך היום אפשר לעשות כן. אבל אם זו מתנה שאיננה לצורך החג, אפשר לתת לאדם אחר שיזכה בה לצורך הילדים כבר בערב החג. ונראה שבמתנה רגילה כגון משחק, עדיף לזכות לקטן מערב החג.

מותר לעטוף את המתנה ואם יקרעו אין בכך כלום, עדיף בלא מילים עבריות.

בברכת חג שמח וכשר

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן