משפה שם שינוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/21 21:01 יא בחשון התשפב

שאלה

שלום, הבת שלי קיבלה שם משפה של אב שאינו בתמונת חייה וחיי . מוגדרת כש תוקית במונחים משפטיים. ברצוני לשנות לה את שם המשפחה ושניהיה עם אותו משפחה. השם משפחה שלי לא רצוי העיניי. הוא מאוד סובייטי ואני פחות מתחברת וגם שהמשפחה של אבי כולה מלאה בסיפורי אבדון ומוות בטרם עת. אני רוצה לשנות למזל טוב לשתינו . אשמח להתייעץ בבחירת שם משפה שהוא טוב ונקי מכל רע. האופציות כרגע : קיסרמן, קיסר, קורן , אפוטה אבל כל אופציה אחרת גם תתקבל בשמחה. שמה בישראל אמילי בת יאנה קרקובסקי ,ואני יאנה בת בלה קוזנצוב. תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שם משפחה איננו נושא דתי ולהלכה אין כל הסתייגות הלכתית (מלבד שמות כהנים ולויים). לכן מבחינה הלכתית אפשר לקחת כל שם שמוצא חן בעינכן.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ