להזיק לו ... להפחידו הרי זה לשון הרע (להפחידו?)

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/06/20 16:02 ב בתמוז התשפ

שאלה

בס"ד

מה זה אומר להפחידו?:

והמספר דברים שגורמים אם נשמעו איש מפי איש להזיק לו בגופו או בממונו או להצר לו או להפחידו הרי זה לשון הרע (ביאור של החפץ חיים, א', ד')

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בשאלה שלך את מצטטת (מבלי לדעת) את דברי הרמבם על איסור לשון הרע שמופיעים במשנה תורה, בהלכות דעות פרק ז הלכה ה

"אחד המספר בלשון הרע בפני חבירו או שלא בפניו, והמספר דברים שגורמים, אם נשמעו איש מפי איש, להזיק חבירו בגופו או בממונו, ואפילו להצר לו או להפחידו הרי זה לשון הרע. ואם נאמרו דברים אלו בפני שלשה כבר נשמע הדבר ונודע. ואם סיפר הדבר אחד מן השלשה פעם אחרת אין בו משום לשון הרע, והוא שלא יתכוין להעביר הקול ולגלותו יותר."

פירוש הדברים שכוונת האיש שמספר לשון הרע אינה להזיק לאותו אדם אלא רק להפחיד אותו, למשל הוא מספר לראש העבריינים שלאדם יש הרבה כסף. עכשיו האדם יפחד שיגנבו ממנו את כספו.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן