תשעה באב, ועוד משהו על פחדים.

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 13/07/07 05:34 כז בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום :

יש לי כמה שאלות אשמח אם תענה לי עליהם.

- בצום תשעה באב מה רצוי לקרוא??

-קראתי בספר "הבית היהודי" שיש נוהגים לאחר הצום ליטול את ידיהם נטילה רגילה כיוון שבבוקר של הצום נטלו רק עד קשרי האצבעות.

האם צריך לברך בנטילה זו?

-קראתי וגם ב-"הבית היהודי" על פחדים.

וכך רשום : "ירגיל עצמו לומר בלחש בכל עת משעות היום או משעות הלילה את התיבות : עיזא דבי טבחי שמינא מינאי

מה הפירוש לתיבות אלו??

תודה רבה ושבת שלום ומבורך.

תשובה

לשואלת שלום רב.
1. בתשעה באב קוראים דברים עצובים על החורבן - איכה, ירמיהו, אגדות החורבן וכד'. וכן אפשר לקרוא על השואה וכד'.
2. לא מברכים על נטילה זאת אלא אם כן הולכים קודם לשירותים.
3. אדם צריך להרגיל את עצמו לא לפחד. עליו לבטוח בה' ולהאמין שכל מה שה' עושה הוא לטובה. ואם יש לו צרה, יתפלל לקב"ה שיעזור לו. "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע, כי אתה עמדי"
בברכה
אפי קיציס