תשליך

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 22/07/04 18:04 ד באב התשסד

שאלה

אני חילוני אז אני לא מרגיש בנוח לפנות לרב פיסית

אז יש לי שאלה חשבתי על זה ביום כיפור יש את המינהג ללכת למקור מים ולשפוך את תכולת הכיסם

אז זה בא מהמבול הגדול כמו שה' שטף את חטאי האדם אז אנו עושים אותו דבר במידה קטנה ואישית?

תשובה

שלום וברכה
קודם כל תרגיש בנוח לפנות לרב למרות שאינך שומר מצוות,ראיתי לא מעט אנדים ונשים שאינם שומרי מצוות ובאים לשאול ולהתייעץ עם רבנים והדבר חשוב ומבורך ואינני מאמין שמישהו מהם יצא במפח נפש או שלא קיבל יחס לבבי ומכובד.
השלכת תוכן הכיסים מהווה, כפי שאמרת בסוף דבריך, כעין רמז לרצון האדם להתנקות מחטאיו בעת ה"תשליך" המסמל את השלכת חטאי האדם מעליו.
הדבר מסמל גם את התפיסה שהאדם במהותו זך ונקי (כפי הנאמר בכל בוקר "אלודי נשמה שנתת בי טהורה היא"), והחטאים הם חיצוניים שאמנם הם נדבקים ומזיקים אך אינם מסוגלים להגיע אל התוך והמהות.
(בספר "דעת תבונות" לרמח"ל דבר זה מבואר בהרחבה)
בברכה