חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 23/11/08 11:07 כה בחשון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב,

שאלתי היא בענין תשובה האם מי שהיה חילוני ובעבר על עבירות חמורות אפילו 3 העבירות של יהרג ואל יעבור יכול לחזור בתשובה, האם תשובה זו יכולה לעזור לו? כי שמעתי שיש כל מיני סוגי תשובה לכל מיני סוגי עבירות או שתשובה וחרטה מכל הלב ? תודה מראש

תשובה

תשובה מועילה לכל דבר, כי עיקרה היא שלא לשוב על החטא הזה יותר. אם ההחלטה הזוהיא סופית ואמיצה, אז זו היא התשובה האמיתית.
יש מושג אחר של כפרה, על מה שהיה, אבל זה ענין אחר, וזה לא מעכב את התשובה, והעיחקר הוא שמעתה , לדבוק רק בדרך הטובה והנכונה, ומי ששב תשובה שלימה מאהבה, הקב"ה מחשיב לו גם את החטאים שעשה בזדון - כזכויות.