תרומת דם

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 04/12/08 11:31 ז בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

תרמתי דם כ 4 פעמים ופעמיים האחרונות והרגשתי לא טוב והתעלפתי אך זה עבר לי אחרי שעה.

האם אני צריכה לתרום דם למרות שאני מרגישה לא טוב אך לא במצב שמסכן אותי אלה רק תחושה רעה.

תודה

תשובה

תרומת דם יהא מצווה גדולה, כיוון שהיא גמילות חסדים בגופו. היא אינה חובה.
לכן תלוי ברצונך ובמצבך. יש גם תועלת אישית בתרומה , ביטוח אישי ומשפחתי לשנה. אני מציע לתרום בתדירות של פעם בשנה, ולפני התרומה לנוח ולאכול טוב. אם זה יחזור על עצמו למרות כל ההכנות אז כדאי להפסיק מלתרום.