תרומת דם

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 27/06/08 12:55 כד בסיון התשסח

שאלה

שלום וברכה! ב"ה זכיתי לתרום דם, אך לאחר כמה זמן נודע לי ממקור מהימן שהדם שאנו תורמים מגיע ברובו לאנשים שאולי לא היינו כ"כ רוצים לתרום להם, ביניהם: גויים, ערבים ואפילו שונאי ישראל! אז אני שואל את עצמי (וגם אותך) האם זה מותר? האם זה בכלל ראויי שדם יהודי יזרום בעורקיו של מחבל/גוי? האם זה נכון ללכת ולתת מדמנו-נפשנו היהודי וע"י כך לקיים את אותם אנשים (שלרוב בגלל כל-מיני דברים שהם עושים ביניהם זה גורם למחלות משונות ואנחנו משלמים מדמנו?!)?

חשוב לציין שאני מודע למצווה הרבה שיש בתרומה להצלת יהודים.

בתודה מראש, אורי.

תשובה

שלום
חז"ל הדריכו אותנו בדרכי שלום ולכן כל חסד שעושים עם יהודי עושים גם עם גוי, דרך אגב הערבים תורמים איברים ואף יהודים נהנים מהם.
ובל נשכח שאזלינן בתר רובא.
ברכה והצלחה