תרומת ביצית

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 14/10/12 21:53 כח בתשרי התשעג

שאלה

ילד שנולד כתוצאה מתרומת ביצית האם יהודי? האם צריך גיור לחומרה?

תורמת הביצית אינה יהודיה, האשה שבגופה מתפתח ההריון (האשה הנתרמת) והיולדת היא יהודיה.

מה דין הילד הנולד?

האם הרבנות צריכה לדעת שמדובר בילד שנולד מתרומת ביצית?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל: שלום,
שאלה זו נוגעת בבעיה הסבוכה של אם פונדקאית ומכיוון שאין בדבר הכרעה ברורה יש לנהוג לחומרה במקרה הנידון צריך גיור לחומרה.
צריך להודיע לרבנות.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן