תרומת איברים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 12/08/07 14:01 כח באב התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב...

יש לי כמה שאלות

רציתי לשאול למה לפי רבנים מסוימים לא מעודדים תרומת איברים וחתימה על כרטיס אדי?

האם אפשר לפי דרכה של ההלכה לתרום איברים?

ולמה הרבנים לא מעודדים את הדבר בכל הכח הרי אחרי הכל זה דבר מציל חיים...?

תודה רבה .. אייל

תשובה

שלום רב,
השתלת איברים הינו נושא חשוב וזאת בתנאי שמקיימים את ההלכה. מותר ליטול איברים רק אם האדם כבר מת הלכתית ולא קודם. החשש בחתימה על כרטיס אדי הוא שגורמים שאינם חוששים להלכה ינצלו זאת ויטלו את האיברים קודם למוות.
ככלל , יש מחלוקת מתי לקבוע את רגע המוות, ר' משה פיינשטיין קובעו במיתת גזע המוח והרב אלישיב והגרש"ז אוירבאך בדום הלב. יש נפ"מ עצומה לרגע קביעת המוות בין שתי השיטות, לכן ,יש הנמנעים מלתרום. ולענ"ד יש להקל כרב פיינשטיין, גם אליבא דאמת בהלכה. אולם, צריך להקפיד על הקביעה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.