תרומת אברים מתי

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 17/12/06 11:38 כו בכסלו התשסז

שאלה

המחותן שלנו נמצא במצב של מוות מוחי לאחר שביום רביעי קיבל ארוע מוחי היות והוא בן אדם צעיר בקשו מאתנו לתרום את אבריו.

הוא מחובר למכשירים ונראה כישן. אם נחליט על תרומת איברים ינתקו את המכשירים. האם אין כאן עניין של רצח????

תשובה

שלום רב,

בשאלות כבדות משקל העוסקות בחיים ובמוות של בן אדם, יש צורך בהכרת המקרה לפרטיו ולעומק, לנסיון בתחום ולפוסק משמעותי.
לכן, אין ביכולתי לענות כראוי על השאלה. אני ממליץ על פנייה לרב בית החולים בו חותנכם מאושפז, הוא וודאי בקיא ומנוסה בשאלות אלו.

מקווה שיעזרו לכם מן השמים בשעתכם הקשה,

גלעד
צוות ישיבת הר-עציון.