תרומות ומעשרות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/09/10 00:26 ד בתשרי התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב! אני בת שירות שנה שני'ה ורציתי להתחיל לעשר.. לתת תו"מ

אז אני מקבלת בחודש 770 ש"ח 200 ש"ח לנסיעות בעיר שהן נחוצות לי..

השאלה היא האם אני מעשרת מהסכום הכולל, או רק מה770?

ואם אני מקבלת עלי בשנה זו לעשר האם בכך אני מתחייבת גם לתמיד- ז"א לעתיד הרחוק? שכן איני יודעת מה יהיה מצבי הכלכלי בעתיד..

מותר גם לתת כל פעם לארגון/נזקק שונה?

תודה לרב על תשובתו המהירה! כתיבה וחתימה טובה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

את מרוויחה מעט, ופטורה ממנהג מעשר כספים. אך תוכלי לתרום כיכולתך למקום של נזקקים. אמרי מראש בלי נדר, וכך כלום לא יחייב אותך לעתיד.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן