תרומות ומעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/07/07 12:13 יח בתמוז התשסז

שאלה

האם צריך לעשר מפירות שגודלו לשם מחקר? לעיתים לאחר שבדקו מספר פירות זורקים את שאר הפירות האם צריך לעשר?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. פירות שגדלו לשם מחקר, אינני מבין האם העץ גודל לשם מחקר, והרי זה עץ מיוחד המיועד למחקר ולא לאכילה, או שמא עץ שגודל רגיל וכעת משתמשים בפירות למחקר.
ב. אם העץ הוא רגיל והפירות יכולים להאכל, אבל נטעו אותו רק לצורך מחקר בלבד, ולא אוכלים את הפירות, הרי זה כנוטע עץ לצורך מצוה (אתרוג)שיש להפריש, ובמחקר נראה שיש להפריש ללא ברכה. אם יש שאוכלים מהעץ נראה שצריך להפריש מהם תרו"מ בברכה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן