תרומות ומעשרות שנת שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/07 21:05 ה בחשון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום,

אני יודעת בכלליות שמעשרים פירות וירקות - ההורים שלי רוכשים אותם מירקן עם תעודות הכשר - קראתי חומר בנושא (שולחן ערוך, קצת חומר באינטרנט)

1.אבל אני עדיין לא מבינה איך מקיימים את המצווה הזאת?

2.האם קיימת רשימה שמגדירה על בדיוק צריך להפריש מעשר ומה לא? ומי קובע את המינון? ואיך יודעים לשייך את הנוסח הנכון? ה

3. ומה עושים בשנת שמיטה האם גם אז מחוייבים בקיום מצוות מעשר?

אני חייבת לציין שאני לא מצליחה להבין את ההסברים שניתנים לאופן שבו מעשרים לפי ספרי הדינים (קצור שולחן ערוך, הסברים שרשומים גם לפני הברכה עצמה בסידורים) אודה לכם באם תוכלו להסביר או לכוון אותי למקור שיסביר את המשמעות ואופן קיום המצווה בצורה פשוטה ועממית..

3.כמו כן נתקלתי במושגים "שביעית, ללא חשש טבל", "ללא היתר מכירה" - למה הכוונה? מודה לכם על הסבלנות ויישר כח על ההכוונה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. מכיוון ששאלותיך הן יסודיות בעצם הפרשת תרו"מ, הייתי ממליץ לך לרכוש תקליטור תרומות ומעשרות (טל. 086847325) שם יש את כל ההסברים להפרשת תרו"מ, ובעזרת השם תוכלי ללמוד שם כיצד עושים מצוה זו.
ב. בשביעית אין מפרישים תרומות ומעשרות מלבד מי שקונה בהיתר מכירה שצריך להפריש בלא ברכה.
ג. לגבי השביעית גם כאן צריך להבין את המושגים, ועל כך כדאי לך לקרוא את החוברת "סוד הארץ", אפשר לרכוש באותו טלפון.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון