תרומה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 05/10/07 13:24 כג בתשרי התשסח

שאלה

בס"ד.

שלום וברכה.יש לי 2 שאלות:

1. האם בנות שירות צריכות לתת מעשר מה"דמי כיס" שהן מקבלות מהשירות?

האם מעשר אפשר לתת רק לעניים? האם אפשר בכסף הזה לקנות ספרים של אמונה ותיקון המידות ולהשאיל אותם לאנשים וזה יחשב בתור מעשר?

2. למדתי באולפנא. ואני חוששת שאולי עברתי על גזל מהאולפנא בשנים שלמדתי שם כי זה מאוד נפוץ..(לדוג': להשתמש בדפים של האולפנא או בטושים או במכונת צילום...)אני לא יודעת על מקרה ספציפי,אבל אולי...אז האם אפשר לתרום לאולפנא סכום כסף ולכוון שאם גזלתי אז זה יחשב שהחזרתי את הגזל ואם לא- אז שזה יהיה תרומה רגילה?

תודה רבה,חיים טובים וארוכים. ישר כח!

תשובה

שלום רב,
תתרמי את דמי המער שלך לאולפנה וככה לא תחששי מגזל.
אולם, אין חובה לתת מעשר כספים, ובנות שירות בפרט זהו דבר חסידות

כל טוב,