תרבות מזרחית

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 27/02/08 05:30 כא באדר א'

שאלה

שלום!

אני קצת "עוף מוזר"

אני מאוד מתחבר לתרבות הערבית

למרות שלא גדלתי על תרבות זו

אני מנגן שנים על כלי נגינה מזרחיים (עוד, קאנון, דאף, דרבוקה) ואוהב לשמוע יצירות בעיקר מארצות המע'רב (מוסיקת אלא אנדלוסית) כמובן שאני לא מקפח את הצד היהודי שבעניין והרוב המוחלט של מה שאני מנגן ושומע הנם פיוטים ושירי קודש

כמעט לכל תסדירי האלא יש מלות קודש מרטיטות לב בעברית ולא די בכך אלא שגם המלים בערבית הם מלות שבח לבורא עולם ויופי הבריאה (ומקצת שבח נביאם, מעניין לציין כי בכל התסדירים שהוקדשו לנביאם כאשר הפיטנים מהדור הקודם ניסו לחבר להם קטעים בעברית הם לקו בכאב ראש ל"ע)

אני מרגיש כי זוהי עבודת ה' שלי, כך אני מתקרב אליו (ח"ו זה לא אומר שזנחתי את לימוד התורה וקיום המצוות)

ועוד אני מאוד מתחבר לשפה ולתרבות, לאומנות ולצורת החיים.

אני יודע וקראתי על כך המון שניתן להניח כי הערבים גנבו את התרבות שלנו מלפני הגלות

סביר להניח שהמוסיקה שנשמעה מפי הלויים היתה דומה למוסיקה הערבית וניתן להוכיח זאת די בקלות

איפה אני נמצא בעולם?

אני מרגיש מבולבל בעיקר על כך שאני עדיין רווק (אני בן23.5) האם אני צריך לשנות את עצמי כדי שהבנות יקבלו אותי כמו שאני? (והאמן לי שאני לא מחפש ערביה שהתגיירה, להפך אני מחפש משהי שתשלים אותי ולא תיהיה כמוני)

האם אני צריך להיות כמו כולם?

האם אני חריג? אם כן, מדוע? ואם לא מדוע אני חש כך?

תשובה

בע"ה
אינני מבין מה חריג בזה ומה לדעתך לא בסדר.
העדפה מוסיקלית היא ענין של טעם, ועל טעם וריח אין להתווכח!
אתה תמצא את אשת בריתך, אם תהיה שלם עם עצמך, וביחד תוכלו גם ליהנות מכל המנגינות והניגונים, הן של הלויים בבית המקדש , הן של אלו שאתם תנגנו ותשירו בביתכם.