תקועה בעניין של התרת נדרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/12/15 01:02 כה בכסלו התשעו

שאלה

אני חייבת להתיר נדר אבל אני לא מכירה בית כנסת שאוכל לפנות אליו ולא אנשים שיוכלו לעזור לי. ביקשתי מהורי שיעזרו לי בעיניין אבל הם מסתייגים ולא מוכנים. (אימא שלי בכלל אמרה שזה מאכזב אותה שזה מה שאני מתעסקת בו ) מה עוד אני יכולה לעשות ? אני ממש אובדת עצות ואין לי פיתרון !!

אני כבר המון זמן מחפשת עזרה ולא מוצאת...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם את דתיה, יש לך בית כנסת בו את מתפללת - תגשי לרב של בית הכנסת, אם אינך מוצאת רב תשאלי את הגבאי מי כאן הרב...

אם אינך דתיה תלכי ברחוב בשבת בבקר בשעה שמונה בערך. תראי ברחוב אנשים עם תיק של טלית ממהרים לבית הכנסת. תשאלי אותם היכן הם מתפללים ותצטרפי אליהם. בעזרת נשים תשאלי 'מי הרבנית'.
אם לא תקבלי תשובה תמתיני עד סוף התפילה ואז תגשי לרב של בית הכנסת.

אני מצרף לכאן את אתר צהר. יש להם רבנים בפריסה ארצית רחבה - אפשר שאם תכתבי להם היכן את גרה הם ימצאו רב קרוב, שתוכלי לגשת אליו.

http://www.tzohar.org.il/?page_id=433