תפילת 18

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 28/11/08 00:40 א בכסלו התשסט

שאלה

שלום ושבת שלום גם כן!

במידה והזמן היחיד שנותר לי בבוקר להתפלל שחרית (בכוונה...ולא בפזיזות) הוא באוטובוס בדרך, האם מותר להתפלל גם תפילת 18 ? (בישיבה כמובן) או לוור עליה- שזה נורא חבל לי כי אני מאד מאד אוהבתץ ו"מתמלאת" ממנה...

תודה מראש

תשובה

שלום רב!

בעיקרון אוטובוס זאת אופציה די אחרונה לתפילה ולכן עדיף להתפלל לפני שיוצאים לדרך (מהנץ והלאה, ובשעת הדחק- מעלות השחר). אופציה שניה- אם זמן התפילה לא נגמר לפני שאת מגיעה ליעדך- תוכלי להתפלל גם במקום שאליו תגיעי.
אם בכל זאת את מתפללת באוטובוס, מתוך נק' הנחה שלא ניתן כל כך להתרכז בעמידה באוטובוס, עדיף להתפלל בישיבה. גם תפילת 18.

שבוע טוב
יהונתן
(המשיב אינו רב)