תפילת שמע ישראל

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 20/01/10 04:05 ה בשבט התשע

שאלה

שלום :) אני לא בחורה דתיה. אבל לפני כמה זמן החלטתי להגיד את תפילת "שמע ישראל" לפני השינה- מכיוון שהתפילה עצמה ארוכה צמצמתי את זה לשלושה משפטים הפותחים (עד למילים ובכל מאודך), ואני אומרת את זה בלשון נקבה. אני יודעת שזו תפילה חשובה ושאלו משפטים חזקים. יש בהם משהו מיוחד? סגולות או משהו כזה? אני לא מקיימת מצוות. (גם לא צמה בכיפור) יש משמעות לזה שאני אמשיך להגיד את התפילה בלילה?

תשובה

שלום.

חשבי קצת מה את עושה ? למה את חושבת שיש בפסוקים הללו איזה סגולות ? מהיכן אותם פסוקים? ולמה הם כל כך חשובים ? לאחר שתעני לעצמך על השאלות הללו בצורה אמיתית תגיעי לבד לתשובה האם להמשיך ולהגיד אותם, או אולי להמשיך גם לדברים אחרים . מה שחשוב תגשי לשאלות הצורה פתוחה ואל תפחדי להגיע לשום מסקנה .