תפילת שמונה עשרה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 24/12/08 23:08 כז בכסלו התשסט

שאלה

שלום רב וחג שמח.!

ראיתי שמישהו שאל על התחינה בתפילת שמונה עשרה להורדת גשמים. הבנתי שיש תקנה של הרבנות לאומרה בעת תפילת שמונה עשרה. תפילה זו אינה מופיעה לי בשמונה עשרה בסידור.היכן אני יכולה למצוא אותה?ומתי יש לאמור אותה בסדר התפילה?

תודה רבה!

תשובה

שלום

זו תוספת מוסיפים בברכת "שמע קולנו" בין "ושמע תפילתנו" לבין "כי אתה שומע" וזה נוסחה-
"ועננו בורא עולם במידת הרחמים, בוחר בעמו ישראל, להודיע גדלו והדרת כבודו, שומע תפילה תן טל ומטר על פני האדמה, ותשביע את העולם כולו מטובך, ומלא ידינו מבירכותיך ומעושר מתנת ידיך. שמור והצל שנה זו מכל דבר רע ומכל מיני משחית ומכל מיני פורענויות, ועשה לה תקוה ואחריתשלום. חוס ורחם עלינו ועל כל תבואתה ופרותיה, וברכה בגישמי רצון ברכה ונדבה וחיים ושובע ושלום כשנים הטבות. והסר ממנו דבר, וחרב, ורעב, וחיה רעה, ושבי, וביזה, ויצר הרע, וחוליים רעים וקשים, ומאורעות רעות וקשות. וגזור עלינו גזרות טובות מלפניך, ויגולו רחמיך על מידותיך, ותתנהג עם בניך במידת הרחמים, וקבל ברחמים וברצון את תפילתנו"

בשורות טובות