שאל את הרב

תפילת נשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/02/12 23:14 כה בשבט התשעב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה,

ברצוני להתחיל להתפלל (אני חילונית) ואין לי מושג איך נשים מתפללות, כלומר,אילו ספרים עליי לרכוש על מנת להתחיל להתפלל?היכן?אילו תפילות?באילו שעות?וכו'..

אשמח לתשובה מהירה בכדי שאוכל להתחיל בהקדם האפשרי

ועוד שאלה: מצאתי בביתי ספר שאלות ותשובות-אשר בנחל של ברסלב ורציתי לדעת אם הוא כמו אגרות הקודש של הרבי מיליובביטש? ששואלים שאלה מכניסים לספר וכתוב שם רמז או עצה?

תודה ושבוע מבורך

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני יודע אם את מבנות אשכנז או ספרד. הספרדיות הנוהגת כדעת הגר"מ אליהו זצ"ל מתפללות את כל התפילה כסדר, ואילו הנוהגות כדעת הגרע"י שליט"א לא מברכות ברכות ק"ש. יש ספר ילקוט יוסף לאשה ולבת שבו פרוט הדינים לפי מנהגו. לבני אשכנז כדאי לפסוק לפי הספר הליכות ביתה או לפי הספר התפילה כהלכה.

אין להשתמש בספר כרמזים לתשובות והנהגות, יש להתפלל לקב"ה שיענה ויתן לכל אדם דעת וחכמה לעשות את הישר בעיני אלוקים ואדם.


בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

כתבות נוספות