תפילת מנחה לנשים ערב שבת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 29/12/07 23:48 כ בטבת התשסח

שאלה

הרב שלום,

מה עושה אישה שהדליקה נרות ובקביעות הלכה לבית הכנסת לאחר מכן והתפללה תפילת מנחה בערב שבת וגילתה כי הייתה אמורה להתפלל לפני הדלקת הנרות, האם כל הפעמים בהן התפללה מנחה לאחר הדלקת הנרות היו לשווא?

האם יכולה להמשיך או להמשיך להתפלל מנחה בערב שבת לפני הדלקת הנרות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הן לא היו לשווא. עייני בתשובת הרב עובדיה (שו"ת יביע אומר חלק ב - או"ח סימן טז ד"ה (י) ובעיקר)
שאף שלכתחילה צריכה להתפלל לפני הדלקת נרות, אם לא התפללה יכולה אחרי ההדלקה.
כמובן שלהבא תתפלל לפני הדלקת נירות, כיוון שיש פוסקים הסוברים שההדלקה קיבלה כבר שבת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן